Slané sušenky
Na tento recept jsem úplně náhodou narazila loni na netu. Hned jsem se pustila do výroby (na zkoušku jen z poloviční dávky) a pečivo okamžitě zmizelo 🙂 Recept už jsem pak nenašla, ale ingredience jsem měla naštěstí napsané a pečení jsem si doladila.
Na radiu jsem provedla test, kolegové přežili, sušenky chválili a byl zájem o recept 🙂
Zkuste je, jsou fakt výborné 🙂
Slané sušenky s parmezánem:
200 g hladké mouky (dávám špaldovou)
150 g polohrubé mouky
100 g strouhaného parmezánu
175 g másla
4 g soli (asi půl čajové lžičky)
1 větší vejce
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Péct můžete hned, ale po zkušenostech ukládám do druhého dne do lednice uležet. Pokud použijete běžná vykrajovátka na cukroví, vystačí Vám těsto na 4 plechy. Sušenky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme něčím dobrým – mákem, kmínem, kořením co máme rádi. Já sypu světlým a tmavým sezamovým semínkem nebo mákem. Pečeme na 180 ºC asi 10 – 12 minut podle síly a velikosti sušenek… a taky podle trouby 🙂
Hodí se k vínu, pivu nebo prostě jen tak 🙂
Dobrou chuť!
Alena N.