Recept od šéfkuchaře Jiřího Hladíka
Nedávno byl naším hostem šéfkuchař Jiří Hladík. Kromě zajímavého povídání o své profesi, přidal i jeden zajímavý recept:
Lilkový tatarák s opečenou bruschettou
Lilek a šalotku nakrájíme na co nejmenší kostičky. Rozpálíme si olivový olej a opečeme na něm nejprve šalotku a poté lilek. přidáme nastrouhaný česnek, osolíme, přidáme drcený pepř a opečeme do zlatova. Poté přidáme drcená rajčata, ústřicovou omáčku v množství abychom spojili směs do tatarákové konsistence. Nakonec přidáme bazalkové pesto nebo čerstvě nasekané bylinky. Tatarák necháme vychladnout a servírujeme na opečené bagetce či semínkovém chlebu. Můžeme ozdobit grilovanými malými rajčátky, rukolou, řeřichou či mikrobylinkami
Celý rozhovor si můžete poslechnout na našem podcastu.
Dobrou chuť 🙂
Alena N.