Melšpajz na páteční večer! Utopenci
Kdo by neměl rád utopence? Především v pátek večer při pití piva přijde nějaký ten melšpajz rozhodně k chuti! Nedávno jsem zjistila, že se nejedná o nic složitého. A tak se o můj recept s Vámi podělím.
Co budeme potřebovat?
2 kg špekáčků, 800 g cibule, 0,75 l vody, 0,5 l octa, špetka soli, 2 lžíce cukru, 16 kuliček nového koření, 16 kuliček pepře, cca 8 feferonek
A jak utopíme špekáčky?
- Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice (cibule, špekáčky, cibule, špekáčky… )
- Vodu s octem, cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a špekáčky s cibulí zalijeme směsí.
- Necháme odležet ideálně jeden týden. Ale pokud byste to nemohli vydržet, nebojte, už po dvou dnech budou velmi chutné.
Dobrou chuť :-)!
Autor: Lucie Piedová