Pro milovníky kávy a zmrzliny: Jak na dobré frappé?
Konečně nám začíná skutečné jaro! Dokonce i teploměr už ukazuje vyšší teploty a možná začínáte mít chuť na zmrzlinu nebo frappé. Pojďme si ho tedy společně připravit rychle a jednoduše, protože to rozhodně přijde k chuti spoustě z Vás.
Návod k přípravě:
- Do úzké vyšší nádoby dáme dvě lžičky rozpustné kávy, cukr – množství záleží na Vaší chuti. Kávu zalijeme cca 3-4 cm studené vody.
- Vyšleháme šlehačem, až se nám utvoří hustá pěna.
- Kávovou pěnu přelijeme do vyšší sklenice, do níž si předem nachystáme led (cca 5 kostek). Pěna by měla sahat asi 2 cm pod okraj sklenice, abychom mohli zbytek dolít mlékem.
- Pokud použijeme větší nádobu na šlehání, je samozřejmě možné připravovat více „porcí“ najednou, které pak rozlijeme do jednotlivých sklenic.
Pokud si chcete svůj nápoj vyšperkovat, můžete přidat i ochucený sirup nebo zmrzlinu. Ta ještě nikdy nikomu neublížila. Dobrou chuť :-)!
Autor: Lucie Piedová